Tuloslaskentaohjelmisto

Näiltä sivuilta löydät väliaikalähtöisen kilpailun tuloslaskentaan käytettävän ohjelmiston. Saat tietoa ohjelmistosta tästä.

Ohjelmiston synty

Ohjelmisto sai alkunsa Laihian Lujan järjestämien pyöräkisojen tuloslaskennan aikana syntyneestä toiveesta saada käyttöön ohjelmisto, jolla tuloslaskenta olisi mahdollisimman sujuvaa. Tyypillisestihän nämä hoidetaan Excelillä, mutta vuosien saatossa rupesi tuntumaan siltä että paremminkin asian voisi hoitaa. Näistä lähtökohdista käynnistettiin ohjelmiston suunnittelu. Ideoinnista ja suunnittelusta vastasi tuloslaskentaa 15 vuoden aikana useissa kisoissa pääasiassa Excelillä hoitanut Ilpo Viinikainen. Ohjelmiston toteutuksesta vastasi Teijo Viinikainen yrityksensä Aavasoft Oy puitteissa (http://www.aavasoft.fi).

Ohjelmisto ilmaiseksi harrastuskäyttöön

Alunperin ohjelmisto on siis kehitetty talkootyönä Laihian Lujan pyöräilyharrastustoiminnan puitteissa, mutta nyt kun ohjelmisto alkaa olla riittävän kypsä, haluamme mahdollistaa vastaavantyyppisen käytön muillekin halukkaille urheiluseuroille. Voitkin siis ladata ohjelmiston voittoa tavoittelemattomaan käyttöön ilmaiseksi tämän sivun lopussa olevasta linkistä.

Vastuunrajoitus

Vaikka ohjelmistoa on testattu huolellisesti ja käytetty tuloslaskentaan jo kahdessa kilpailussakin, kannattaa silti muistaa, että ohjelmistoissa voi aina olla vakaviakin virheitä, jotka pahimmassa tapauksessa estävät yllättäen ohjelmiston käytön kokonaisuudessaan. Pahimpana mahdollisena seurauksena tietysti voisi olla kilpailun tuloslaskennan epäonnistuminen. Tällaisen tapahtumista pidämme hyvin epätodennäköisenä, mutta emme halua sellaista omalletunnollemme. Siksi toivomme, että luette huolellisesti käyttöohjeessa olevat varautumisohjeet virhetilanteisiin ja suunnittelette etukäteen, miten hoidatte tuloslaskennan loppuun, jos ohjelmisto lopettaa toiminnan kesken kisan.

Kommentteja ja toiveita ohjelmistosta

Aikomuksemme on jatkaa päivätöidemme ohessa ohjelmiston kehittämistä mahdollisuuksien mukaan. Jos sinulla herää ajatuksia tai toiveita ohjelmiston toimintaan liittyen, voit lähettää niitä osoitteeseen ilpo.viinikainen(at)netikka.fi tai teijo.viinikainen(at)aavasoft.fi.

Ohjelmiston lataaminen

Voit ladata ohjelmiston ilmaiseksi voittoa tavoittelemattomaan toimintaan tästä. Jos koneessasi on jo asennettuna vanha versio Tuloslaskenta-ohjelmistosta, sinun tulee poistaa se Windowsin Ohjauspaneelin kautta ennen uuden version asentamista. Huomaa, että ohjelmisto vaatii toimiakseen .NET Framework -version 3.5. Jos et tiedä, onko sellaista asennettu koneeseesi, voit kokeilla Tuloslaskenta-ohjelmiston asentamista ja käynnistämistä. Jos ohjelmiston asennuksessa tai käynnistyksessä saat virheilmoituksen, jossa viitataan .NET Frameworkiin, koneellasi todennäköisesti ei ole oikeata versiota. .NET Frameworkin saa ladattua ilmaiseksi Microsoftin www-sivuilta, jonne asennusohjelma sinut tällaisessa tilanteessa ohjaa.