Maantiepyöräilyn SM-kilpailut siirrettiin kesäkuun loppuun

22.12.2017


Maantiepyöräilyn SM-kilpailut pidetään 29.6.-1.7. Noormarkussa. Suomenmestaruuskilpailut päätettiin siirtää, koska aikaisemman ajan 15.–17.6.2018 kanssa tuli päällekkäisyyksiä kansainväliseen kilpailukalenteriin. Naisten World Tourin etappiajo järjestetään Lontoossa kesäkuun puolivälissä.

-        Halusimme, että parhaat ajajamme ovat mukana SM-viivalla ja saimme poikkeusluvan kansainväliseltä liitolta siirtää kilpailua yli juhannuksen, toteaa Suomen Pyöräilyunionin toiminnanjohtaja Ville Hyvärinen.

Kilpailunjärjestäjä Koiviston Isku on tyytyväinen siirrosta.

-        Monella muulla maalla on myös mestaruuskilpailut samaan aikaan. On todella tärkeä asia meille ja paikallisille, että Lotta Lepistö ajaa kotikulmillaan Suomenmestaruudesta, sanoo kilpailunjohtaja Jari Viksten Koiviston Iskusta.

Vapaaehtoishaku käynnissä

SM-maantieajojen järjestelyt etenevät hyvää vauhtia. Kilpailukeskuksena toimii Noormarkun Urheilutalo. Maantiereitti on suurin piirtein sama kuin vuoden 2013 SM-kilpailussa, pieniä muutoksia toki on.

-        Suunnitelmat on ollut helppo tehdä edellisen kilpailun ja opitun perusteella ja yhteistyö viranomaisten kanssa sujuu hyvin, koska meillä on näyttöä viiden vuoden takaa.

-        Onhan tämä työläskin operaatio siinä mielessä, että meillä on tarkoitus muuttaa noin 14 kilometriä pitkästä reitistä noin 8 kilometriä yksisuuntaiseksi. Koska kilpailu ajetaan Noormarkun keskustassa, niin emme voi katuja sulkea koko päiväksi, Viksten kertoo suunnitelmista.

Vapaaehtoisten rekrytointi on jo käynnistynyt.

-        Vapaaehtoisia haemme mukaan noin satakunta, joista 60 on liikenteenohjaajaa. Mukaan mahtuu kyllä, Viksten rohkaisee.

Lisätietoja:

Ville Hyvärinen, Suomen Pyöräilyunioni, puh. 045 2322 644,  ville.hyvarinen@pyoraily.fi

SM-maantiekilpailujen 2018 järjestäjä: kilpailunjohtaja Jari Viksten, puh. 0400 963 939, jari.wiksten@gmail.com

https://www.koivistonisku.fi/py%C3%B6r%C3%A4ily/maantiepy%C3%B6r%C3%A4ilyn-sm-kilpailut-2018/