Pyöräilyn SM-kisajärjestäjät vuodelle 2018 ovat selvillä

21.11.2017

 

Pyöräilyn SM-kisajärjestäjät vuodelle 2018 ovat selvillä!

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut ovat 15.–17.6.2018 Noormarkussa. Kilpailun järjestäjä Koiviston Isku on aktiivinen toimija kotimaisessa pyöräilytoiminnassa. Kilpailukeskuksena toimii Noormarkun Urheilutalo. Maantiereitti on suurin piirtein sama kuin vuoden 2013 kilpailussa. Edellisen kerran Koiviston Isku on järjestänyt SM-kisat vuonna 2015, jolloin kamppailtiin kortteliajon mestaruuksista Reposaaressa.

”Toiveena on luonnollisesti, että kisat jäävät jokaisen mieleen ja nähtäisiin radalla kotimaan kärki. Uskon että kokemuksellamme saamme aikaan hyvät kisat. Rata on hiukan muuttunut viime kerrasta. Teknisesti se tulee olemaan erittäin tasainen, mutta tulee pieniä lisäkierroksia ja lisäksi noin 300 metrin sorapätkä”, Koiviston Iskun puheenjohtaja Ilpo Kyllönen kertoi.

”Ennen virallista varmistusta aloitimme hyvin varovaisesti jo järjestelyt. Nyt järjestysmiehiä ja toimitsijoita on jo alettu hommaamaan. Seuraavana aloitamme tehokkaan markkinoinnin”, Kyllönen lisää.

Maastopyöräilyn SM-kilpailut 2018 XCO & XCE ovat 20–22.7.2018 Liedossa. Kilpailun järjestäjänä toimii kokenut ja menestyksekäs vuonna 1999 perustettu lietolainen pyöräilyseura TVC.  Liedossa on valmiina kilpailun vaatima rata ja Liedon kunnalta on saatu vahvistus alueiden vapaaseen käyttöön.  Kilpailureitit kulkevat Lieto XCO -rataa pitkin. Reitti kulkee poluilla ja kallioilla, jonka varrelta löytyy myös hiekkapäällystettyä kevyenliikenteenväylää, asfalttia sekä pakosta muutaman kymmenen metriä pururataa. 

SM-kilpailussa kilpailujohtajana ja ratamestarina toimiva Samu Laine kertoo, että järjestelyt ovat alkaneet yhdessä Liedon Kunnan kanssa. Lisäksi paikallisille majoituspalveluiden tarjoajille on asiasta kerrottu.

”Järjestimme vastaavat kilpailut Liedossa 2015 uudella Liedon XCO -radalla. Nuo kisat sujuivat ilmeisen hyvin, koska tuli kiitosta järjestelyistä ja radasta. Ainoastaan keli oli varsin sateinen koko edeltävän viikon ja vielä kisapäivinäkin. Nyt tietysti pyrimme vielä parantamaan järjestelyjä. Rataa tullaan hieman uudistamaan. Toivomme myös, että saisimme ajaa kuivassa kelissä, jolloin radan parhaat puolet tulisivat hyvin esille. Odotamme runsasta osanottoa ja vielä isompaa yleisöä, joka määrältään meidät yllätti vuonna 2015. Mukava olisi myös nähdä kaikki Suomen parhaat kuskit viivalla. Lisäksi toivoisimme omien kuskiemme, kuten Henri Ojalan taistelemassa mitaleista”, Laine toteaa.

” Pientä radan muokkausta on suunniteltu ja sen toteuttamista käyty läpi. Tässä odotellaan pakkasia, jotta pääsemme koneilla radan varteen. Seuraavaksi onkin edessä innokkaiden yhteystyötahojen löytäminen”, Laine lisää.

Maantiepyöräilyn iSM-kisat (juniorit ja master-luokat) ovat 4.-5.8.2018 Jurvassa, jossa järjestävinä tahoina ovat Jurvan Voima ry sekä Jurvan Urheilijat ry. Lisäksi maastopyöräilyn SM-kilpailut, Maraton –XCM, järjestetään Pirkka MTB kisojen yhteydessä 30.9.2018.