Baltic Chain Tourille viisi maajoukuetta ja neljä ammattilaistiimiä

19.8.2017

Ensi torstaina käynnistyvälle Baltic Chain Tourille on ilmoittautunut kaikkiaan 14 joukkuetta. Mukana ovat Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan aikuisten maajoukkueet sekä Suomen alle 23-vuotiaiden maajoukkue.

Kilpailuun osallistuu lisäksi kolme Continental-tason joukkuetta ja yksi Pro Continental -tason talli, Israel Cycling Academy, jonka sporttipäällikkönä työskentelee suomalainen Kjell Carström.

- Meillä on kohtalaisen hyvä porukka mukana – muutama kirimies ja muutama nuori ajaja. Kokonaiskilpailussa ykkösajajamme on latvialainen Krists Neilands, Carlström kertoo.

Kilpailun johtaja Allar Tõnissaar katsoo, että juuri Israel Cycling Academy on etukäteen ajateltuna etappiajon vahvin joukkue. Hänen mukaansa myös virolaisajajia kannattaa pitää silmällä.

- Yksittäisistä ajajista kiinnostavin on ehkä paluuta huipulle yrittävä Gert Jõeäär, hänellä on kova motivaatio saada hyviä sijoituksia tästä kilpailusta, Tõnissaar sanoo.

Kilpailijat starttaavat etappiajoon ensi viikon torstaina Vilnasta. Ensimmäinen etappi on mitaltaan 165 kilometriä, ja se päättyy Liettuan Panevėžysiin. Perjantainen 170 kilometrin etappi ajetaan Latvian Jelgavasta Siguldaan, ja lauantaina kilpailu jatkuu Virossa Tartosta Tallinnaan poljettavalla 220 kilometrin etapilla.

Sunnuntaina kilpailu päättyy Suomeen. Päätösetappi Helsingistä Porvooseen ja takaisin on pituudeltaan 160 kilometriä. Etapin lähtöpaikka on Helsingissä velodromin kupeessa Mäkelänkadulla. Etappiin kuuluu kolme välikiriä, jotka ovat reitillä Pornaisissa, Porvoossa ja Sipoon Nikkilässä.

Lisätietoja kilpailun etapeista: http://balticchaintour.com/program/