Niilo Stenvall nappasi pronssia trialpyöräilyn nuorten MM:ssä Tanskassa.

6.8.2017

Niilo Stenvall nappasi pronssia trialpyöräilyn nuorten MM:ssä Tanskassa. Niilon mitali oli samalla trialpyöräilyn historiaa; ensimmäistä kertaa suomalainen pääsi triapyöräilyn kansainvälisissä arvokisoissa palkintopallille.

 

Benjamins luokassa (M12) ajanut Niilo oli kuudes ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta nappiin onnistunut toinen kierros nosti Niilon kolmanneksi.

"Kisa oli elämäni vaikein, en ole aiemmin ajanut näin vaikeita jaksoja. Mutta olen tosi tyytyväinen, että pystyin jättämän taakse 4 kovaa espanjalaista kaveria" sanoi Niilo Stenvall heti oman suorituksensa jälkeen.

Kilpailun voitti Ranskan Luka Pasturell, hopeaa otti Slovakian Jakub Mudrak.

Myös muut suomalaiset ovat tyytyväisiä kisasuorituksiinsa.

Benjamins luokassa ajoivat Niilon lisäksi Magnus Karlsson sijalle 17 ja Elo Leino sijalle 30. Molemmille pojille tämä oli eka kansainvälinen arvokisa, ja antoi hyvää kokemusta.

Werneri Mikkola ajoi Poussins (M10) luokassa hienosti finaaliin ja oli lopputuloksissa 10:s. Nuori Werneri on lahjakas ajaja ja heti ekassa arvokisassaan finaaliin. Huippusuoritus!

Juho Tommila ajoi Minime (M14) luokassa ja taiteili itsensä sijalle 15. Juholla on takana useampia kansainvälisiä kisoja, ja nytkin finaalipaikka oli tosi hilkulla. Treeniä, tsemppiä ja ensi vuonna uudelleen. Eemeli Kanervo ajoi hienosti sijalle 30 enimmäisissä arvokisoissaan. Eemeli on harrastanut lajia vasta hetken aikaa, ja nyt tuli lisää hyvää kokemusta.

Nenna Stenvall ajoi Youth Girls (N11) luokassa sijalle 12. Nenna sai kunnian olla ensimmäinen suomalainen naispuolinen trialisti kansainvälisissä kisoissa.

Kisan avajaispäivänä ajettiin maajoukkuekisa, jossa nämä ajajat taistelivat Suomen hienosti sijalle 10. Kaikkiaan kisassa oli 16 maata

Tulokset:
http://www.uci.ch/…/widg…/entries-start-list-results-182052/