Suomi saavutti kolme mitalia ratapyöräilyn PM-kilpailuissa Tanskan Odensessa

6.2.2017

 


Suomi saavutti kolme mitalia ratapyöräilyn PM-kilpailuissa Tanskan Odensessa. Suomen ykkösnimi Mika Simola saavutti sunnuntaina kilometrillä kultaa ja perjantaina eräajossa pronssia. Naisten puolella Heidi Onger otti kolmen kilometrin takaa-ajossa pronssia.

”Tuntui kovin jäykältä jo verrassa. Ajo oli voimaton, mutta rento. Loppuaika 1.06,47 jäi tavoitteesta, mutta riitti voittoon”, Simola sanoi mestaruudestaan.
Simola ajoi eräajossa karsinnassa ennätyksensä. 10,96 lentävällä 200 metrillä
”Pieni virhe välierässä maksoi finaalipaikan. Perjantain eräajo kuin myös lauantain keirin olivat osa harjoitusjaksoa kohti Calin maailmancup-kilpailua. Maailmancupia ajatellen tämä oli hyvä viikonloppu ja ehdin vielä tekemään kaksi kolmen päivän jaksoa ennen 19.2. kisoja, joiden aikana toivottavasti ajoon löytyy terävyyttä. Luottavaisin mielin lähden Kolumbiaan”, Simola sanoi.
Onger kuvasi pronssiaan ”yllätykseksi”.

”Yhteislähdöt meni ihmetellessä ja hölmöillessä. Pitäisi saada enemmän rutiinia, kun viimeksi kesällä olen ollut velolla. Tässä vaiheessa kautta jaloista ei oikein tahdo löytyä tarpeellista terävyyttä. Eli meni ihan odotusten mukaisesti. Muuten oikein hienot kisat”, Onger summasi.

Junioreista parhaimmillaan seitsemänneksi yltänyt Oskari Kolehmainen nautti kokemuksesta:

”Parasta kisoissa oli yhteislähdöt, koska ne ovat mielenkiintoisia ja niistä oppii parhaiten. Onnistuin linja-ajossa, keirinissä ja pisteajossa. Parannettavan varaa on kirinopeudessa. Kokemusta tuli runsaasti lisää, ja hauskaa oli. Väittäisin että ihan onnistuneet kisat ensimmäistä kertaa kunnon velolla”, hän sanoi.